Tips & Tricks

De voordelen van een animatie video

By 23/03/2018 No Comments
1.Voordelen van een animatie video

In zo min mogelijk tijd, zoveel mogelijk informatie vergaren is de trend van nu. De gemiddelde internet gebruiker heeft geen zin en tijd om lange teksten te lezen. Hierdoor zijn organisaties opzoek gegaan naar een nieuwe manier om hun boodschap over te dragen; animatie video’s. De populariteit van animatie video’s is de laatste jaren enorm gestegen. Met deze vorm van content kun je namelijk in een korte tijd een krachtige en begrijpbare boodschap overdragen. Maar wat zijn nou de voordelen van een animatie video?

Fijn dat het populair is, maar wat zijn de mogelijkheden?

Goed dat je het vraagt! De mogelijkheden rondom animatie video’s zijn divers en in iedere sector toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld een uitleg animatie maken om een ingewikkeld product uit te leggen aan nieuwe klanten of bestaande klanten. Aan de andere kant kun je een infographic laten maken voor interne doeleinden, zoals presentaties, meetings en pitches.

Weinig organisaties hebben een animator in dienst, logisch want dat behoort vaak niet tot de dagelijkse werkzaamheden. Om deze reden kan het raadzaam zijn om deze expertise uit te besteden aan een externe partij zoals ProXplain.

2.Voordelen van een animatie video
3.Voordelen van een animatie video

Wat maakt jouw organisatie uniek?

Iedere organisatie heeft zijn eigen huisstijl en onderscheidend vermogen. Deze twee elementen moeten duidelijk naar voren komen in jouw animatie video. Nieuwe klanten leren je kennen en bestaande klanten moeten je hèrkennen. Er zijn verschillende vormen van animatie video’s. Denk hierbij aan een een animatie film, uitleg animatie, infographic of logo animatie. Meer informatie over deze animatie soorten vind je hier. Wat voor animatie video jouw organisatie ook laat maken, het laat duidelijk een eigen stijl naar voren komen. De stijl van de animatie video zal naadloos aansluiten op de huisstijl en ‘tone of voice’ van jouw organisatie.  De vraag is alleen: wat maakt jullie uniek?

Verbeter de vindbaarheid van jouw organisatie!

Het belang om als organisatie gevonden te worden op Google is al jaren bekend. Alleen scoren op zoekwoorden is niet meer voldoende. Door het maken van een animatie video kun je als organisatie nog beter vindbaar worden op Google, Youtube en Vimeo. Consumenten kiezen video content namelijk boven tekst. Google meet ook het aantal minuten dat de consument op jouw website is. Jouw animatie video trekt niet alleen aandacht maar behoud deze ook. Net als voor een SEO tekst geldt ook voor een animatie video: Kwaliteit boven kwantiteit. Naast organisch beter vindbaar worden kan een animatie video ook ingezet worden voor betaalde advertentie campagnes. Dit is een van de vele voordelen van een animatie video.

4.Voordelen van een animatie video
5.Voordelen van een animatie video

Delen delen en nog eens delen!

Naast vindbaarheid is deelbaarheid een belangrijk voordeel van animatie video’s. Jouw doelgroep kan de animatie video namelijk gemakkelijk delen via Facebook, Instagram, Twitter of via andere sociale media kanalen. Kijkers hebben de mogelijkheid om jouw animatie video te delen binnen hun eigen netwerk. Hierdoor wordt een groter bereik gehaald. Wanneer jouw animatie video in een korte tijd extreem veel bekeken wordt, spreek je zelfs van viral gaan.

Een animatie video laten maken kan jouw organisatie dus meerdere voordelen bieden op verschillende vlakken. Ben je overtuigd? Neem contact op met ProXplain om de mogelijkheden te bespreken of als je meer wilt weten over de voordelen van een animatie video.