Animatie

Jou boodschap of verhaal
In Jip en Janneke taal

WAT VOOR SOORTEN ANIMATIES MAKEN WIJ?

Een animatie is simpelweg het in beweging brengen van illustraties in een bepaalde snelheid en volgorde. Doordat beelden snel achter elkaar worden afgespeeld ontstaat de illusie van film. Doordat wij in onze animatiestudio gebruik maken van verschillende technieken en stijlen hebben wij ons in de afgelopen jaren weten te specialiseren in een aantal van deze animaties. Bekijk hier welke soort animatie het beste bij je past.

NIEUWSGIERIG HOE WIJ TE WERK GAAN?

Je hebt na lang zoeken een aantal studio’s gevonden die animaties voor je kunnen maken die aansluiten bij wat je graag wilt. Met wie ga je in zee en wat komt er vervolgens allemaal bij kijken? Natuurlijk is het dan handig om te weten hoelang het hele proces gaat duren, wat de eerste stappen zijn en hoe dit wordt opgepakt. Laten we wat dieper ingaan op onze manier van werken!
Tijdens het gehele project zullen we nauw contact blijven houden. We leggen alle belangrijke stappen duidelijk aan jullie uit zodat zowel jullie als wij weten wat de bedoeling is. Communiceren is belangrijk! Is er sprake van een krappe deadline omdat die beurs al over twee weken plaats vind? Maak je geen zorgen, wij nemen voor elk project genoeg tijd om tot een geweldig resultaat te komen. Uiteindelijk zullen wij al onze kennis en vaardigheden gebruiken bij het vertellen van jou verhaal. Wil je meer weten over de verschillende stappen? Hier vind je onze werkwijze in een notendop.

IntergardeA IntergardeB
Concept

1. Concept

We beginnen waar elk project moet beginnen: namelijk het concept. Tijdens deze beginfase gaan we het hebben over de mogelijkheden en ideeën. We gaan om de tafel zitten, praten, drinken en brainstormen erop los. Vervolgens wordt een krachtig script geschreven. Hierin wordt binnen een aantal minuten duidelijk wat de boodschap van de animatie zal zijn. Zodra we weten wat de content is kunnen we een passende stijl gaan bepalen. Wordt de animatie serieus, speels, informatief of juist vertellend? Het kan ook zijn dat je al een voorbeeld in gedachte hebt als referentie. Wij houden overal rekening mee in deze beginfase.

Ontwerp

2. Ontwerp

Op basis van het script en de afgesproken stijl tekenen wij een storyboard. Dit is een visueel, geschetst overzicht van wat er in de animatie te zien zal zijn. In combinatie met een tijdelijke voice over, muziek en geluidseffecten hebben we nu een beter beeld van de duur en tempo van de animatie. Wij kunnen iedere scene tot in detail uitwerken, maar wellicht zijn jullie ook beelddenkers en voldoen enkel een paar schetsen en tekeningen om het verhaal tijdelijk te visualiseren. Op dit moment is het ook belangrijk om de grootste aanpassingen en veranderingen door te voeren aan het verhaal.

Productie

3. Productie

Nadat duidelijk is wat de rode draad van de animatie zal zijn kan het creatieve gedeelte van start gaan. Nadat we alle elementen zoals de content, schetsen, muziek en voice over hebben gecombineerd is het tijd om te beginnen met de illustraties. Deze zullen de storyboard schetsen vervangen en zijn de ontwerpen die uiteindelijk zichtbaar zullen zijn in de animatie. Vervolgens zal alles in beweging worden gezet. De animatie komt frame voor frame tot leven en langzaam maar zeker wordt jou verhaal verteld. Natuurlijk komt op dit punt ook een aantrekkelijke stem erbij die het verhaal in de bijpassende toon verteld.

Resultaat

4. Resultaat

Zodra alle scenes, de professionele stem, de geluidseffecten en kleine aanpassingen zijn gedaan is de animatie klaar! Zodra iedereen 100% tevreden is wordt de animatie klaargemaakt om afgespeeld te worden. We houden hierbij rekening dat de animatie zowel offline als online bekeken kan worden op PC, tablet, smartphone en andere platformen. Zo, het is nu tijd om de animatie te delen met de wereld! Zet hem op je website of deel de animatie op social media zoals YouTube of Facebook. Zet hem in de cloud of op een usbstick en gebruik hem tijdens presentaties. Wij helpen je graag verder hiermee!

Een animatie laten maken kost vooral veel creativiteit.

Wat kost een animatie nu precies? Iedere animatie is uniek en blijft maatwerk. Dit zorgt ervoor dat wij dus geen direct antwoord hebben op de vraag wat een animatie nou precies kost. Pas als we de wensen van de klant in kaart gebracht hebben kunnen wij een mooie prijs maken die aansluit op het budget.

Een ding is zeker, wij maken altijd unieke animaties! Bij de start van ieder project bespreken wij de mogelijkheden van de gewenste stijl, duur, manier van communiceren en de structuur van de animatie.

Wil je een animatie laten maken door ons?

NEEM CONTACT OP!
Crystal Characters

Oog voor Film!

Bij het maken van animaties komt veel bij kijken. Zo werken wij met talentvolle illustreerders en animatoren om de mooiste resultaten te bereiken.
Het is daarnaast ook noodzakelijk dat er een goed script en storyboard wordt ontworpen om knelpunten verder in het proces te voorkomen. Het is belangrijk om te weten hoe een film wordt gemaakt. De illustraties en animaties kunnen nog wel zo mooi of indrukwekkend zijn. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met de camerapunten van een shot of de volgorde van scenes, dan kan het mogelijk zijn dat de boodschap niet of nauwelijks over komt bij de doelgroep.

Gelukkig garanderen wij deze vaardigheden dankzij onze jarenlange ervaring in de televisie-en filmindustrie. Benieuwd naar wat wij zoals hebben gemaakt?

Neem een kijkje!